中国科学技术大学刘党政副教授学术报告 6月1日上午
发布时间: 2018-05-28 访问次数: 13

学术讲座【Matrix-valued processes, dynamics of eigenvalues and phase transitions】

时间:2018年6月1日 (星期五) 10:30

地点:旗山校区理工北楼601报告厅

主讲:中国科学技术大学,刘党政副教授

主办:数学与信息学院,福建省分析数学及应用重点实验室

参加对象:相关教师及研究生

报告摘要:n this talk we discuss a few of matrix-valued processes, such as Wishart and GUE processes, and dynamics of corresponding eigenvalues which satisfy  certain systems of SDEs.  Phase transitions of smallest and largest eigenvalues occur at the certain critical initial condition.

报告人简介:刘党政,中国科学技术大学副教授。研究领域:(1)随机矩阵理论;(2)随机现象与表示论;(3)随机现象与数论